سخن روز /
نقش هوش مصنوعی در توسعه کشاورزی جهان

هوش مصنوعی از تکنولوژی های نوظهور در صنعت کشاورزی است که می تواند بهره وری مزارع را افزایش دهد. کشاورزی یکی از صنایعی است که امروزه به شدت نیازمند محاسبات و پردازش اطلاعات و تصمیم گیری های سریع در سطوح مختلف ازجمله کیفیت سنجی زمین های زراعی در فرآیندهای سه گانه کاشت، داشت و برداشت محصولات و پردازش دقیق داده های هواشناسی، تغییرات اقلیمی و … است. هوش مصنوعی و تکنولوژی های مرتبط به آن دریچه های امیدوار کننده ای از راه حل های خلاقانه و پاسخ های هوشمندانه به سوالات این صنعت را به روی کشاورزان گشوده است.
کشاورزی و زراعت یکی از قدیمی‌ترین و مهمترین حرفه‌های جهان است. بشریت مسیری طولانی را طی هزاره‌ها در چگونگی پرورش محصولات زراعی با معرفی فن‌آوری‌های مختلف طی کرده است. از آنجا که جمعیت جهان رو به رشد است و در نتیجه زمین زراعی کمیاب‌تر می‌شود، مردم نیاز به ایجاد خلاقیت و کارآیی بیشتر و استفاده از زمین کمتر به منظور تولید محصولات بیشتر و افزایش بهره وری زمین زراعی در کشاورزی دارند. در سطح جهان، کشاورزی یک صنعت
۵ تریلیون دلاری است و اکنون این صنعت برای کمک به تولید محصولات زراعی سالم تر، کنترل آفات، نظارت بر خاک و شرایط رشد، سازماندهی داده ها برای کشاورزان، کمک به حجم کاری نیروی کار و بهبود طیف گسترده ای از وظایف مرتبط به کل زنجیره تامین مواد غذایی به فن آوری های هوش مصنوعی روی آورده است.
هوش مصنوعی و تجزیه و تحلیل داده های مزرعه
مزارع روزانه صدها هزار داده در سطح زمین تولید می‌کنند. با کمک هوش مصنوعی، کشاورزان در حال حاضر می‌توانند موارد مختلفی را مانند شرایط آب و هوایی، دما، میزان استفاده از آب یا شرایط خاک جمع آوری شده از مزرعه خود در زمان واقعی مورد تجزیه و تحلیل قرار داده تا تصمیمات خود را بهتر بشناسند. به عنوان مثال، فن آوری های هوش مصنوعی با تعیین انتخاب نوع محصول، بهترین انتخاب بذر ترکیبی و استفاده از منابع، به کشاورزان کمک می‌کنند تا برنامه ریزی های لازم را برای تولید سودمندانه تر انجام دهند.
سیستم های هوش مصنوعی همچنین به بهبود کیفیت و دقت برداشت کمک می‌کنند و این آن چیزی است که با عنوان کشاورزی دقیق شناخته می‌شود. کشاورزی دقیق از فناوری هوش مصنوعی برای کمک به تشخیص بیماری ها در گیاهان، آفات و تغذیه نامناسب گیاهان در مزارع استفاده می‌کند. سنسورهای
AI می‌توانند علف‌های هرز را شناسایی و مورد هدف قرار داده و سپس تصمیم بگیرند که از چه علف کشی در منطقه مناسب استفاده کنند. این به جلوگیری از استفاده بیش از حد از علف کش ها و سموم که به مواد غذایی ما راه پیدا می‌کنند، کمک می‌کند.
کشاورزان همچنین از هوش مصنوعی برای ایجاد مدل‌های پیش بینی فصلی برای بهبود دقت کشاورزی و افزایش بهره وری استفاده می‌کنند. این مدل‌ها می‌توانند برای پیشبرد تصمیمات کشاورزان از ماه‌های پیش رو الگوهای آب و هوایی را پیش بینی کنند. پیش بینی فصلی به ویژه برای مزارع کوچک در کشورهای در حال توسعه بسیار با ارزش است زیرا داده ها و دانش آن‌ها می‌تواند محدود باشد. عملکرد این مزرعه‌های کوچک عملیاتی و رو به رشد، بسیار پراهمیت است زیرا این مزارع کوچک
۷۰ درصد محصولات زراعی جهان را تولید می‌کنند.
علاوه بر داده‌های زمینی، کشاورزان برای نظارت بر مزارع به نظارت و پردازش داده‌ها از ماهواره‌ها و پهبادها روی می‌آورند. بینایی ماشینی و الگوریتم‌های یادگیری عمیق، داده های گرفته شده از هواپیماهای بدون سرنشین را که در مناطق مختلف پرواز می‌کنند، مورد پردازش قرار می‌دهد. از هواپیماهای بدون سرنشین، دوربین‌های دارای قابلیت هوش مصنوعی می‌توانند تصاویر مربوط به کل مزرعه را ضبط کرده و تصاویر را در زمان مناسب برای شناسایی مناطق مشکل و پیشرفت‌های بالقوه تجزیه و تحلیل کند. هواپیماهای بدون سرنشین قادرند زمین بسیار بیشتری را در زمان بسیار کمتری از انسان تحت پوشش قرار دهند و این موضوع این امکان را به وجود می‌آورد که مزارع بزرگ به طور مکرر مورد نظارت قرار گیرند.

 


هوش مصنوعی و مقابله با چالش‌های نیروی کار
با ورود افراد کمتر به حرفه کشاورزی، اکثر مزارع با چالش کمبود نیروی کار روبرو هستند. به طور سنتی مزارع به کارگران بسیار و عمدتاً فصلی، برای برداشت محصولات زراعی و تولیدی مزارع خود نیاز دارند. با این حال، از آنجا که در حال حاضر از جامعه کشاورزان با تعداد زیادی از مردم ساکن در مزارع فاصله گرفته ایم و تعداد زیادی از مردم در شهرها زندگی می‌کنند، در نتیجه تعداد کمتری از مردم تمایل به کار روی زمین دارند. یک راه حل برای کمک به این کمبود کارگر، ربات‌های کشاورز است. این ربات‌ها نیروی کار انسانی را حمایت می‌کنند و در اشکال مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. این ربات‌ها می‌توانند محصولات زراعی را با حجم بالاتر و سرعت بیشتری نسبت به کارگران انسانی برداشت کنند، بطور دقیق تر علف‌های هرز را شناسایی و از بین ببرند و با داشتن نیروی کار شبانه روزی هزینه‌های مزارع را کاهش دهند.
علاوه بر این، کشاورزان به چت بات‌ها
Chatbotsبرای یاری رسانی روی آورده اند. چت بات یک پلتفرم ارتباط مسقیم بین صاحبان کسب و کار و بازدیدکنندگان آن است. از طریق این پلتفرم ارتباط متنی و صوتی، مرکز پشتیبانی کسب و کار به کاربر کمک می‌کنند تا در بدو ورود به سایت مورد نظر، خدمات و اطلاعات مورد نیاز را راحت تر و با سرعت بیشتری دریافت کند. چت بات ها در پاسخ به انواع سؤالات و ارائه مشاوره و توصیه در مورد مشکلات خاص مزرعه کمک می‌کنند. لازم به ذکر است چت بات ها در حال حاضر در بسیاری از صنایع دیگر با موفقیت بسیار زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرند.
مشاوره استارتاپ ها به کشاورزان
با استفاده از هوش مصنوعی و فن‌آوری‌های شناختی، مزارع در سرتاسر جهان قادرند اثربخشی بیشتری داشته باشند در حالی که هنوز کارگران کمتری نسبت به گذشته دارند اما در عین حال نیازهای غذایی جهان را برآورده می‌کنند. نیازی اساسی تر از نیاز به غذا وجود ندارد و این نیاز هرگز از بین نمی‌رود. خوشبختانه، استفاده از هوش مصنوعی باعث می‌شود که مزارع با اندازه های مختلف بتوانند جهان را تغذیه کنند. با استفاده از هوش مصنوعی کشاورزی و فن آوری های شناختی، مزارع در سرتاسر جهان قادر به اجرای اثربخش تر و بنیادی تر شیوه زندگی و رژیم غذایی ما هستند.

 

تاریخ به روزرسانی: 1402/04/31
تعداد بازدید: 332
Powered by DorsaPortal