سخن روز /
مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی و مرغداری استان ‌خراسان ‌شمالی خبر داد تلاش برای رفع موانع تولید مرغداری ‌خراسان‌شمالی
1400/01/30
مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی و مرغداری استان ‌خراسان ‌شمالی گفت: 101واحد مرغداری گوشتی و تخم‌گذار در ‌خراسان‌شمالی وجود دارند که 88واحد از آن‌ها به‌طور مستمر فعالیت می‌کنند و تلاش ما بر این است که موانع تولید این واحدها برداشته شود.
به‌گزارش پات، معصومه قربانی درباره اقدامات تعاونی کشاورزی و مرغداری استان ‌خراسان ‌شمالی اظهار کرد: اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی مرغداران گوشتی و تخم‌گذار ‌خراسان‌شمالی در سال1386 با سرمایه دومیلیون تومانی تأسیس شد و درحال‌حاضر پنج‌ شرکت تعاونی عضو این اتحادیه هستند.
قربانی درباره فعالیت‌های این اتحادیه در سال99 گفت: این اتحادیه در سال99 با راه‌اندازی سامانه بازارگاه تمامی نهاده مورد نیاز مرغداران خود را که بیش از 9میلیون کیلو بود، خریداری و با همکاری سازمان جهاد کشاورزی به‌شکل صحیح توزیع کرد و در اختیار مرغداران قرار داد.
وی افزود: در سال99 در راستای کمک به تنظیم بازار گوشت مرغ استان با همکاری سازمان جهاد کشاورزی، سازمان صمت و کشتارگاه‌ها با ایجاد هماهنگی بین مرغداران، اقدام به کشتار و توزیع مرغ به قیمت مصوب کردیم؛ در این‌خصوص تمامی مرغداران مرغ‌های خود را به قیمت مصوب کشتار کردند و توانستیم نیاز استان را تأمین کنیم.
قربانی ادامه داد: همچنین به دستور استاندار مدیریت جوجه‌ریزی در اختیار اتحادیه قرار داده شد و این اتحادیه سعی کرد با مدیریت این بخش از جوجه‌ریزی‌های غیرمجاز، بیش از حد و حتی کم‌تر از نیاز استان جلوگیری کند.
مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی و مرغداری استان ‌خراسان‌ شمالی درباره برنامه اتحادیه در سال1400 نیز گفت: این اتحادیه مهم‌ترین کار خود را در سال1400 تنظیم بازار مرغ می‌داند و در این راستا سعی خواهد کرد تا حد ممکن جوجه‌ریزی را در استان مدیریت کند تا از کمبود یا مازاد مرغ جلوگیری شود. یکی دیگر از اهداف سال1400 این اتحادیه، پیگیری مجوز تأسیس واحد مرغ مادر است که اقدامات اولیه آن در سال‌های قبل انجام شده، اما تاکنون به‌دلیل مشکلات مالی تأسیس نشده است که با ورود سرمایه‌گذار اقدام به احداث واحد مرغ مادر در استان خواهیم کرد.
قربانی درباره درخصوص نام‌گذاری سال1400 از سوی رهبری نیز اظهار کرد: با نام‌گذاری سال1400 از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» این اتحادیه به جهت رفع موانع تولید مرغ و افزایش میزان ظرفیت جوجه‌ریزی با همکاری سازمان‌های مربوطه ازجمله سازمان جهاد کشاورزی با برگزاری جلسات با واحد‌های راکد و غیرفعال با مشکلات آنان آشنا شده است و در جهت رفع این مشکلات اقدام می‌کند.
مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی و مرغداری استان ‌خراسان ‌شمالی اظهار کرد: در این راستا با برگزاری جلسات با واحد‌های راکد مشخص شد عمده مشکلات آنان عدم‌نقدینگی، نبود سرمایه در گردش، بدهی‌های معوق بانکی و مشکلات ایجاد شده درپی آن، افزایش قیمت تجهیزات جهت به‌روز کردن واحدها و عدم‌همکاری برخی سازمان‌ها جهت دریافت مجوز‌های لازم است و قرار بر این شد که مشکلات هر واحد در جلسه کارگروه رفع موانع تولید مطرح شود و با همکاری بانک‌ها، تخصیص تسهیلات کم‌بهره و همکاری سازمان‌ها جهت دریافت مجوز، راه‌اندازی مجدد واحد‌ها تسهیل شود.
قربانی درباره اقدامات لازم جهت رفع موانع تولید نیز خاطرنشان کرد: در سال1400 به جهت افزایش تولید مرغ در استان، این اتحادیه و به‌خصوص مرغداران خواستار همکاری و حمایت هرچه بیش‌تر دولت از این بخش هستند.
وی افزود: گا‌هی خرید نهاده‌های مورد نیاز واحد‌ها ازجمله ذرت و سویا از زمان تخصیص تا بارگیری و دریافت، بیش از 20روز به طول می‌انجامد؛ در نتیجه مرغداران مجبور به تهیه نهاده خود از بازار آزاد و با قیمت‌های چند برابری می‌شوند. در این خصوص دولت می‌تواند با همکاری شرکت پشتیبانی امور دام انبار‌های داخل استان‌ها را برای همکاری و کمک به تعاونی‌ها و اتحادیه‌ها در این بازه زمانی مطرح شده، در اختیار آن‌ها قرار دهد که تحقق این مهم می‌تواند به افزایش تولید مرغ و راه‌اندازی واحدهای جدید کمک بسیار زیادی کند.
تعداد مشاهده خبر87 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :0 :0
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal