سخن روز /
معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد:
انعقاد تفاهم نامه سه جانبه بین سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران ، سیرداپ و موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی
1398/09/04
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران (پات) در این جلسه ابتدا دکتر شیرزاد ، ضمن معرفی ساختار و تاریخچه تعاون روستایی در ایران گفت: تاریخچه تشکیل اولین شرکت تعاونی در ایران به سال 1921 بر می گردد. وی با اشاره به اینکه ایران دارای گسترده ترین و قدیمی ترین شبکه تعاونی های روستایی در آسیا با حدود چهار میلیون نفر عضو، هفت هزار شرکت تعاونی، هشت اتحادیه تخصصی و یک اتحادیه مرکزی نظارت و هماهنگی است افزود: وظیفه اصلی سازمان هدایت ، حمایت ، نظارت و سیاست گذاری برای تعاونی های روستایی و کشاورزی است . 
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه خاطر نشان کرد: مداخله هدفمند در بازار از طریق سه نوع خرید تضمینی ، توافقی و حمایتی انجام می پذیرد و شبکه تحت پوشش سازمان در خریدهای تضمینی نقش مباشر ، در خریدهای توافقی رابط و در خریدهای حمایتی اثر گذاری مستقیم دارد.علاوه بر این نزدیک به 40 درصد کود و30 درصد سموم دفع آفات نباتی توسط این شبکه توزیع می گردد. صندوق تعاون ایرانیان نیز نهادی است که به صورت سنتی وظیفه تامین اعتبارات مورد نیاز شرکتهای تعاونی را عهده دار بوده و از جمله امکانات زیر ساختی شبکه می توان به انبارهای ساده و مکانیزه و همچنین تعداد محدودی از کارخانجات صنایع تبدیلی و تکمیلی اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه تعاونی های روستایی زنان از دیگر انواع شرکتهای تعاونی تحت پوشش شبکه هستند که مستقیما برای توانمند سازی زنان روستایی تشکیل شده اند افزود: در کنار سایر وظایف، سازمان دارای دپارتمان تخصصی بمنظور ظرفیت سازی ، توانمند سازی و آموزش اعضا به ویژه 3500 نفراز ارکان شرکتهای تعاونی است.
دکترشیرزاد گفت: در واقع سازمان آخرین حلقه زنجیره بوروکراتیک در دور افتاده ترین مناطق روستایی سراسر کشور است و همچنین سازمان در گذشته در بخش تعاونی های مصرف نیز فعالیت داشته که امروزه به دلیل پیشرفت تجهیزات حمل و نقل ، نهادهای دیگری این نقش را بر عهده گرفته اند.
این مقام مسئول ادامه داد: شرکتهای تعاونی تولید روستایی نیز به عنوان گونه دیگر از شرکتهای تعاونی تحت پوشش سازمان به امر بهبود نظام های بهره برداری در بیش از سه میلیون هکتار از بهترین اراضی کشاورزی سراسر کشور اشتغال دارند و شرکتهای سهامی زراعی از نمونه های مدرن سازمانهای مشارکتی تحت پوشش سازمان به حساب می آیند. 
رییس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران تصریح کرد: اخیرا سازمان سعی کرده است تا با بهره گیری ازابزار فناوری اطلاعات، استارت آپ های مختلفی را در بخش کشاورزی راه اندازی نماید ، همچنین برای اعتبار سنجی مشتریان محصولات کشاورزی و راه اندازی شبکه خرید و فروش از فناوری اینترنت استفاده می کند.
وی با توضیح اینکه در کنار هر شرکت تعاونی نیاز مبرم به ایجاد یک شرکت تعاونی سهامی خاص یا مسئولیت محدود برای بهبود و پیشبرد امور تجاری احساس می شود، تاکید کرد: مشکل بزرگ شبکه تعاونیها،کمبود و نا بهنگام بودن فرآیند تامین سرمایه در گردش یا working capital است. ما برای رفع این معضل تلاش کردایم تا با ارائه اعتبارات خردMicrofinance و بیمه های مختلف شامل چترهای حمایتی نظیر بیمه عمر، بازنشستگی پس انداز، بیمه محصولات کشاورزی چند خطره و تک خطره شرایط و بستر مناسبی را در این حوزه فراهم نمائیم.
دکتر شیرزاد ادامه داد: به روزرسانی صندوق های اعتباری از دیگر راهکارهایی ایست که برای رفع این مشکل در حال انجام است. سازمان در حال حاضر درمرحله گذار و دستیابی به تجارب جدید بوده ضمن اینکه درآمد سالانه سازمان هم اکنون بالغ بر سه هزارمیلیارد تومان برآورد می شود.
دکتر شیرزاد با اشاره به اینکه سازمان آمادگی بهره گیری از تجارب سیرداپ در زمینه آموزش و همچنین کشف بازارهای جدید را دارد اظهار داشت: طی سالهای اخیر، حجم تولید محصولات کشاورزی در ایران سیر فزاینده ای داشته بنابراین ما نیاز به بازارهای جدید داریم. درون شبکه تعاونی های روستایی و کشاورزی ، هر سه سطح تعانی های پیشرفته، متوسط و ضعیف وجود دارد که به نظر می رسد انواع این شرکتها برای بازدیدهای مطالعاتی، تحقیق و پروژه های میدانی سیرداپ بسیار مفید باشد و در واقع با توجه به قدمت فعالیت نهضت تعاون به همراه تفاوتهای اقلیمی و قومی در ایران ، این کشور همانند مدرسه ای برای تعاون است و تعامل با سیرداپ در امر آموزش به بازتولید سرمایه اجتماعی تعاون کمک خواهد کرد. همچنین این شبکه حاوی گزارشات مستند و موثقی از فعالیت شرکت های تعاونی کارآمد است که می تواند در پورتال سیرداپ به منظور تبادل دانش و تجربه بین المللی بارگذاری شود.
در ادامه این نشست مدیر کل سیرداپ نیز ضمن تشکر از میهمان نوازی اقای شیرزاد ، اذعان کرد که از لحظه ورود به ایران ، تحت تاثیر پیشرفتهای تکنولوژیک و فرهنگ غنی این کشور قرار گرفته است. وی در ادامه هدف سیرداپ را بهبود زندگی کشاورزان خرده پا بر شمرد و افزود: سیرداپ برای برگزاری دوره های آموزشی و توانمندسازی کشاورزان آمادگی لازم را دارد. 
بر اساس این گزارش در پایان جلسه، اعضای شرکت کننده موافقت کردند که متن تفاهم نامه سه جانبه ای بیان سازمان ، موسسه پژوهش ها ی برنامه ریزی ، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی و سیرداپ برای پیگیری بندهای ذیل تشکیل گردد:
1- شرکت در دوره های آموزشی برگزار شده توسط سیرداپ
2- دعوت از اساتید بین المللی و برگزاری دوره های آموزشی در ایران 
3- ارتباط با شرکتهای تعاونی فعال در سایر کشورهای عضو سیرداپ 
4- اجرای پروژه های پایلوت در سطح خرد برای بهبود معیشت خانوارهای روستایی
تعداد مشاهده خبر13 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :0 :0
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal